GLAZIRANA PAČJA PRSA SA RAGUOM OD MAHUNA I ŠAMPINJONA

 

AMOS NOVAK, mladi kuhar iz Međimurja, trenutno radi u restoranu Terbotz u Štrigovi. Sa samo 23 godine, Amos je već osvojio brončanu medalju na kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu i postigao zapažen uspjeh na međunarodnom natjecanju 2022. g. u Meksiku.

Njegova kreativnost i strast prema kuhinji, posebno korištenje lokalnih sastojaka, privlače pozornost kulinarske zajednice izvan Hrvatske.

Amos je pripremao "Glazirana pačja prsa sa raguom od mahuna i šampinjona", u petoj sezoni, petoj epizodi "Sljeme" koji možete vidjeti na  http://www.najboljeizhrvatske.com.hr/ep05-05-sljeme.htm


GLAZIRANA PAČJA PRSA SA RAGUOM OD MAHUNA I ŠAMPINJONA

SASTOJCI ZA 4 OSOBE: 1kg  Pačja prsa

                                                60 dag Mahune    

                                                30 dag Šampinjoni

                                                15 dag Luk             

                                                0,5 dag Mljevena crvena paprika

                                                0,5 dag Sol, papar                          

PRIPREMA:  pačja prsa očistimo i malo prorežemo po koži, stavljamo ih na hladnu tavu na stranu kože da postepeno puste masnoću, koža mora biti zlatne boje te prsa završavamo u pećnici na 200 stupnjeva nekih 10 min.

Sitno sjeckani luk ispirjamo pa stavljamo usitnjene mahune, šampinjone i crvenu papriku i malo podlijemo i začinimo, pirjamo oko 20 minuta do kada mahune ne omekšaju. Zajedno serviramo.










Objavi komentar

Moj Instagram

Copyright © Najbolje iz Hrvatske. Made with by OddThemes