AMOS NOVAK, mladi kuhar iz Međimurja, trenutno radi u restoranu Terbotz u Štrigovi. Sa samo 23 godine, Amos je već osvojio brončanu medalju na kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu i postigao zapažen uspjeh na međunarodnom natjecanju 2022. g. u Meksiku.
Njegova kreativnost i strast prema kuhinji, posebno korištenje lokalnih sastojaka, privlače pozornost kulinarske zajednice izvan Hrvatske. Amos je pripremao "Glazirana pačja prsa sa raguom od mahuna i šampinjona", u petoj sezoni, petoj epizodi "Sljeme" koji možete vidjeti na http://www.najboljeizhrvatske.com.hr/ep05-05-sljeme.htm
SASTOJCI ZA 4 OSOBE: 1kg Pačja prsa
60
dag Mahune
30
dag Šampinjoni
15
dag Luk
0,5
dag Mljevena crvena paprika
0,5
dag Sol, papar
PRIPREMA: pačja prsa
očistimo i malo prorežemo po koži, stavljamo ih na hladnu tavu na stranu kože
da postepeno puste masnoću, koža mora biti zlatne boje te prsa završavamo u
pećnici na 200 stupnjeva nekih 10 min.
Sitno sjeckani luk ispirjamo pa stavljamo usitnjene mahune,
šampinjone i crvenu papriku i malo podlijemo i začinimo, pirjamo oko 20 minuta
do kada mahune ne omekšaju. Zajedno serviramo.
Objavi komentar