KOTLOVINA

DRAŽEN ĐURIŠEVIĆ je vodeća figura u svijetu gastronomije, poznat po svojoj strasti i talentu. Sa diplomom iz turizma i hotelskog menadžmenta, započeo je svoju karijeru u Đurđevačkom hotelu Picok, a kasnije je postao voditelj renomiranog restorana Štagelj i Podravska klet u Koprivnici.

Zajedno sa svojim timom, Dražen je osvojio prestižnu nagradu Il Coco di Oro, čija komisija je utvrdila da je njihov restoran među 9 vodećih restorana na svijetu. Ovaj uspjeh potvrdio je Draženov status među vodećim kulinarskim stručnjacima.


Kao član Hrvatskog kulinarskog tima, pripremao je hrvatske delicije diljem svijeta, uključujući i poznate lokacije poput zgrade Ujedinjenih naroda i Europskog parlamenta.

Dražen je također bio ključan u organizaciji velikih gastronomskih događanja kako u zemlji, tako i izvan nje. Njegova strast prema kulinarstvu i talent za promociju hrane čine ga istinskim vizionarom u svijetu gastronomije. U Najbolje iz Hrvatske, Dražen je odlučio podijeliti svoj recept za neodoljivu kotlovinu, što je pravi dar za sve ljubitelje hrane.


ZA KOTLOVINU JE POTREBNO:

1 kg svinjskih kotleta 

4 batka sa zabatkom

1 žlica Vegete 

80 g Svinjske masti Podravka

2 pakiranja Kranjskih kobasica Podravka (8 komada) 

2 Limenke Smeđeg graha konzerviranog Podravka ili

kuhane ječmene kaše

3-4 češnja češnjaka

2 žličice Slatke paprike mljevene Podravka 

350 g luka

200 g svježe crvene paprike

144 ml bijelog vina

2 Goveđa temeljca za jela Podravka 

PRIPREMA: 

Kotlete i piletinu pospite žlicom Vegete i ostavite stajati oko sat vremena.

Posudu (kotao) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte.

Stavite mast, a zatim na njoj popržite pripremljene kotlete, piletinu i kobasice.

Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice.

Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu.

Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, kratko promiješajte i podlijte vinom.

Ponovo kratko promiješajte, dodajte temeljac i podlijte vodom (oko 1 l).

Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša.

Meso izvadite na rub , a u umak dodajte ispran i ocijeđen grah iz limenke.





Objavi komentar

Moj Instagram

Copyright © Najbolje iz Hrvatske. Made with by OddThemes